31 mai 2011

Pe ultima suta de metri

Incepe luna a 9-a!

Din ce in ce mai aproape momentul in care o sa vina Luis Petre...emotii? da, parca mi s-a accelerat un pic pulsul cand am inceput sa citesc despre ultima luna de sarcina, despre faptul ca fatul e pregatit pentru nastere, despre schimbarile care se produc de acum incolo...
Deocamdata eu am observat:
*burta mai joasa, ceea ce inseamna ca a intrat in canalul de nastere si ca are capul pe gatul uterin. Ceea ce pentru mine inseamna: respir cu mai multa usurinta, nu mai simt nevoia sa stau mereu dreapta, ma aplec mai usor (inca imi ating varfurile picioarelor, desi daca stau dreapta nu le mai vad de cateva luni deja)

* senzatie de pipi mai frecventa, dar noaptea nu mai vizitez WC-ul la fiecare 3 ore

* caldura: dorm cu pantaloni scurti si maieu-top (burta descoperita), ca toate maieurile si majoritataea tricourilor pe care le am si mi-au ramas mici. Jose doarme invelit cu un cearsaf mai gros, eu nici nu vreau sa aud, de vreo cateva saptamani (de cand a venit caldura de peste 30ºC ziua si 25 noaptea). El inchide geamul noaptea, eu fac cum fac si il deschid...stau un pic la racoare si apoi incerc sa dorm.

* anemie: am mai multa decat inainte desi am luat fiole cu fier. Asa ca acum iau portie dubla si cand se termina astea trecem la altele mai puternice.

* lumbalgie: cateodata! de obicei cand ma aplec de multe ori si toata greutatea uterului se transmite zonei lumbare. Incerc sa nu fac miscari bruste caci mi-e frica de probleme cu spatele.

* zona bucala: gingii un pic sensibile, o carie pe care trebuie sa o rezolv cat de curand.

*pe plan emotional: stress. facultate, sesiune, munca, Bimba trebuie scoasa si ingrijita si trebuie sa cer programare la veterinar pentru vaccin si deparazitare, curatenie in casa, pregatit lucrurile lui Luis, lipseste salteaua dar macar am gasit unde sa o comand, bine ca am terminat reforma la magazin si acum e foarte bine organizat spatiul, dar mai e de lucru, ca sa fie totul in ordine pentru cand Jose va ramane singur, etc... pregatiri peste pregatiri, ca sa fie totul...aproape perfect. Si totul intr-un nor de LENE: nu am chef azi...nu am chef aaaazi, n-am chef de nimiiiic, nici ieri, nici azi, nici maine...

* dieta: cat mai usoara: am renuntat un pic la cafea, nu mai vreau sa se miste prea mult Luis ca e mai mare si uneori doare, altele doar deranjeaza, dar prefer sa nu il stimulez, plus ca acum trebuie sa i se dezvolte conexiunile cerebrale asa ca il las sa doarma, chiar daca el nu o sa ma lase pe mine mai incolo. Si nici nu mai am chef de cafea... Parca prefer cacao cu lapte.

* morfologie: sani mai mari, cu un pic de calostru portocaliu (primul lapte bogat in anticorpi materni), sunculite pe talie (care talie??? haha), tonus muscular scazut, rezistenta aproape nula, daca as avea sclavi i-as pune sa ma duca in brate pana la magazin...

Azi noapte am dormit vreo 3-4 ore si totusi am avut multa energie azi...dar s-a terminat...
Noapte buna!

(Joi la ginecolog: revin cu noutati)

18 mai 2011

38 de saptamani

33+6 zile/38

Noutati: azi am mers la analize de sange, urina, exudat vaginal. Vineri dimineata la dentist de la stat pentru curatarea dintilor. Am o usoara gingivita pe alocuri. Simt ca e gingia inflamata. E normal. Era mai normal sa fi aparut pe toata durata sarcinii.
Tot vineri penultima sesiune de curs de pregatire pentru nastere.
Pana acum am vorbit despre contractii (care a insistat "moshul" ca nu trebuie asociate cu senzatia de durere ci cu o contractie musculara care deranjeaza), respiratie, momentele premergatoare ale nasterii, momentul nasterii, cand trebuie mers la urgenta, cand ne interneaza la maternitate, cum trebuie impins, zilele de dupa nastere (aici se stau 2 nopti in spital, intr-o camera cu dush, cu 2 mame, impreuna cu respectivii bebelusi si tatzi).
In sala de nastere se sta 2 ore dupa nastere, pentru eliminarea placentei, alaptat copilul, etc. Apoi se trece in camera.
Daca totul decurge bine, dupa doua nopti plecam acasa cu copilul. Obligatoriu de dus o caciulita sau doua pentru bebe, un body sau costumas cu maneci lungi chiar daca e cald afara si scaunul pentru masina, fara de care nu te lasa sa scoti copilul din maternitate. In timpul sederii in spital se dau comprese pentru mama, sampon, gel, scutece, mancare si tot ce e nevoie pentru copil.
Tot nu am gasit saltea, caci ne-am dat seama ca patutul nu are dimensiuni standard...disperare...
Va pup

10 mai 2011

38 de saptamani

32+5/38

Estimated Due Date: 30 iunie 2011.
Mai sunt 6 saptamani.

Dupa 20 si ceva de ani de vizionat filme si vazut tot felul de nasteri, acum sunt pe punctul de a trai pe pielea mea aceasta experienta si cu fiecare zi ce trece ma simt tot mai pregatita si imi imaginez momentul in care Luis Petre va veni pe lume. E emotionant inca de pe acum.
Dar nu e graba, cel putin pana pe 5 iunie, ca am examene de dat...si de luat! :)
Abia astept momentul in care o sa fim Jose si cu mine impreuna la maternitate, asteptand sa se dilateze cervixul pana la 10 cm, sa intre copilul in canalul de nastere, sa coboare, si sa doara, ce mai, asta este. Apoi totul se compenseaza cu o piele roz de nou-nascut si o gura infometata ce cauta tzatza.
Inca nu am cumparat salteaua pentru patut, nu stiu daca si ce cearsafuri avem, cred ca le are bunica Juani acasa la ea, ca si multe alte lucrusoare pe care trebuie sa le pregatim. Nu imi place sa las nimic pe ultimul moment.
Mai revin, ca am de lucru.
Pupici
(sunt in sandale...30 si de grade)