29 martie 2011

38 de saptamani

Duminica innorata dar foarte placuta. Am petrecut vreo doua ore in partea  veche cautand expozitii sí locuri de vizitat.






21 martie 2011

38 de saptamani

According to an android app, the due date is Sat, 2 Jul 2011.
Fetal age: 23 weeks and 3 days.
Days remaining to meet the baby: 102! :)
Baby measuring 35.6 cm and wieghing around 760 grams.
It counts the baby kicks and the contractions. :D Love Android :)

Dupa un program android de pe telefonul meu cel nou si bun, data nasterii ar fi 2 iulie 2011. Varsta fatului: 23 de saptamani si 3 zile. Luna de sarcina: 25 sapt si 6 zile. Zile pana cand il vom vedea pe bebe: 102.
Fatul masoara cam 35.6 cm si cantareste in jur de 760 gr (795 daca e baiat).
Acelasi program poate sa masoare frecventa cu care se misca copilu' si a contractiilor. (alea mai incolo...) :D

Acum completez eu:
Simptome tipice lunii a sasea:
1. Durere de spate (lumbalgie): NU
2. Durere de picioare: NU (decat daca stau mult timp in picioare, dar asta si inainte)
3. Pofta de mancare exagerata: NU (la fel ca intotdeauna, chiar mananc mai putin ca mi se umple stomacul mai repede, mai nou)
4. Senzatie accentuata de oboseala: NU (doar ca ma obosesc mai repede)
5. Miscari greoaie: NU, deloc! (vezi pozele) merg la dans (salsa, tango, cha cha,etc)
6. Senzatie de greutate in zona pelvica: NU
7. Picioare umflate: inca NU
8. Pofte: NU (s-a demostrat ca sunt doar psihologice)
9. Miscarile fatului: DAAAAAAAAAAAA toata ziua, in orice pozitie, inainte si dupa mancare. Inca nu dor. :D
10. Iritabilitate: NU mai mult decat de obicei :)
11. Respiratie mai greoaie: NU
12. Teama fata de nastere, etc: NU, abia astept
13. Nevoia de a construi "cuibul": DA :)
14: Ingrasare excesiva: NU

38 de saptamani





Revin dupa o lunga pauza in care s-au produs multe schimbari.
1. Ne-am mutat. Am facut o alegere foarte buna. Apartamentul nou (2 etaje, scara interioara, dormitor mare, sufragerie mare si doua camere si o baie sus, incalzire si aer conditionat) e foarte frumos, spatios, organizat,are tot felul de mobile foarte frumoase si practice, un pat mare si relaxant, tavanuri inalte, ferestre la fel, soare dimineata si pana la pranz apoi soare in bucatarie toata dupa-masa. Se usuca rufele!!! In 24 de ore... Nu are terasa, are balconase, suficient pentru plantele noastre si pentru Bimba, careia oricum ii e frica de inaltime deci nu prea se uita pe balcon.
2. Am inceput demersurile ca sa cream, impreuna cu prietenii romani, o asociatie de tineret, Luminita fiind presedinta, Adriana vice-presedinta, Daniel secretarul si eu tezorerul. Asociatia e destinata tuturor persoanelor si are ca obiectiv prezentarea culturii si traditiilor romanesti tuturor celor interesati. O sa facem activitati de genul: vopsirea oualor de Pasti, Bere si mici, colinde de Craciun, etc. O sa cerem subventii primariei. Jose se ocupa de partea informatica. A facut un logo, si un simbol pentru insigne si stampila. A creat deja un website, care deocamdata e in constructie. Din pacate el nu poate fi membru pentru ca are mai mult de 30 de ani, desi ar fi vrut.
3. Au venit prietenii nostri ba la masa, ba la cafea, ba la micul dejun si au fost incantati de noua casa. Daniel zicea: "Dar partea de sus e tot casa voastra???" :)
4. Sambata am lucrat de dimineata (10:30-14:00) si apoi am mers la tara sa mancam o paella cu ocazia Zilei tatalui si San José, ca de José nu ducem lipsa in familie...sunt TREI. Am facut o gramada de poze, mai ales lui Iris care il striga pe Luis in timp ce imi atingea burtica si cand ii ziceau sa ii dea un pupic verisorului, imi pupa burtica. Am pus poze pe facebook.
5. Duminica ne-au invitat Daniel si Luminita la "resedinta de vara" (unde locuiesc ei au o gradina foarte misto) la un gratar fiindca aici e timp frumos si ieri am stat cu totii in tricou si era foarte cald. A fost o amestecatura de culturi: spaniola, germana, franceza, britanica, romana, s-a vorbit in general engleza si spaniola, si din cand in cand romana :) ne-am distrat si am ras o gramada pe seama diferitelor accente si obiceiuri bune sau rele ale fiecarei natii. :))
Inainte de gratar ne-am imbracat Jose si cu mine cu haine de Capoeira si am facut un mic montaj in casa, el a transpirat, eu doar m-am pus in pozitie. Hehe.
Mai scriu in alt moment, acum o sa lucrez un pic.

06 martie 2011

38 de saptamani

Revin la postarile despre Jose.
Jose are o personalitate complexa, dar nu multipla...
Are multe hobby-uri, ca de exemplu fotografia, pe care ii place sa o duca la un nivel cat mai profesional, a citit mult si acum vreun an a cumparat un aparat foto reflex cu doua obiective care ne permit sa facem diverse fotografii, si adevarul e ca ies foarte bine. Deocamdata nu am vandut niciuna desi ideea era aceea la inceput. Asteptam sa vina Luis Petre sa ii putem facem mii de poze.
Ii plac foarte mult jocurile, pe calculator, dar mai ales la console: WII, XBOX, PSP. De ziua mea acum vreo 3-4 ani mi-a facut cadou si mie o PSP, e consola care imi place cel mai mult, pentru ca pot juca in pat, inainte sa adorm si ma relaxez, ma ajuta sa deconectez la sfarsitul zilei. Din pacate, a mea s-a stricat si reparatia costa mult desi nu merita. Astept o oferta buna ca sa-mi cumpar alta, dar nu e o prioritate acum.
Jose e un cantaret foarte bun, a facut parte din multe grupuri, incepand de la 16 ani si acum doi ani si ceva a fost cantaret intr-un grup dar pana la urma a trebuit sa renunte pentru ca ii cereau exclusivitate in ceea ce priveste timpul dedicat grupului si asa ceva cu 30 de ani e mai greu. Stie sa cante la diverse instrumente: de Capoeira, chitara, tobe, muzicuta,...
Face Capoeira de vreo 8 ani si preda de vreo 6. Grupul de Capoeira s-a schimbat de-a lungul timpului, la inceput erau prieteni apropiati lui, care s-au molipsit si au invatat mult dar care cu timpul au gasit de lucru sau au trecut prin alte circumstante care i-au obligat sa renunte la Capoeira. Unii revin din cand in cand, pentru ca le e dor si e ceva care e in sange. Acum grupul e destul de mare si de compact, eu nu mai merg la Capoeira din decembrie, pentru ca nu puteam realiza nici jumatate din exercitiile dinainte din cauza pericolului de cadere, leziuni, etc, si nu vrem sa riscam sa-l pierdem pe Luis. Dar o sa revin la Capoeira, imi e foarte dor si mie si simt lipsa exercitiului.
Jose nu e un "macho" si e genul de barbat care atunci cand vorbeste cu o femeie, se uita in ochii ei, indiferent de cat e de adanc decolteul. De multe ori ii atrag eu atentia: "Ai vazut ce faina-i tipa?" si el nici nu observa pana nu ii zic...sau cel putin asa imi zice mie, hehehe
E o persoana foarte directa si sincera, nu stie sa fie ipocrit, nu accepta sfaturi si comenzi de la nimeni, face ceea ce simte si niciodata "ceea ce trebuie". E destul de orgolios, dar stie sa recunoasca intotdeauna cand a gresit. E foarte foarte foarte foarte incapatanat si convins ca metodele lui sunt cele mai bune (si sunt in 90% din cazuri). Tot ce ii place face cu drag si nu se lasa pana nu termina, dar ceea ce nu e pe placul lui....zi-i Jose si lasa-l in pace.
E foarte sigur de el, e lipsit de orice fel de complexe, isi cunoaste calitatile si le foloseste in orice situatie.
Ii place sa invete (e un fel de geek misto), sa studieze mereu, sa afle lucruri noi, sa nu existe multe domenii pe care sa nu le stapaneasca macar cat de cat. E greu sa il prinzi pe picior gresit, are o minte foarte agera, ii place matematica foarte mult, e un devorator de carti si de filme, si de seriale, pe care le vedem impreuna.
Defecte? Putine. Poate delasator cateodata, lenes in ceea ce priveste treburile care, adica nu le face cu drag ci doar pentru ca e absolut necesar. Cateodata face lucrurile in graba, nu are destula rabdare si nici minutiozitate, nu e genul maniatic si perfectionist.
Are un simt al umorului foarte dezvoltat, nu ii place sa stea serios, uraste costumul si cravata si le poarta doar la nunti (cravata doar optional). E o persoana populara din punct de vedere social, mereu are o conversatie interesanta, placuta si acapareaza conversatiile in orice grup. Gaseste ceva in comun cu fiecare persoana, si stie sa asculte. E o fire vioaie si nu ii place sa stea locului, dar cand doarme...doarme! Si e in stare sa doarma ca un urs timp de ore si ore si ore...
E foarte bun cu cine e bun cu el si foarte foarte crunt cu cine il calca pe coada.
Cred ca e de ajuns. Daca cineva vrea mai multe detalii, daca e necesar...sa le ceara!