30 ianuarie 2011

38 de saptamani

17+5/38

Jose e spaniol, evident. Dar nu e ca majoritatea spaniolilor, asa cum nici eu nu sunt ca majoritatea romanilor.
Provine dintr-o familie care are traditie "de toros", bunicul din partea tatalui, tatal, unchii si fratele, toti lucreaza la coridele de tauri, fiecare jucand un rol: un unchi taie urechea taurului, altul il ajuta pe toreador, fratele lui vinde diverse (lucreaza la barul de la Plaza de Toros - arena unde se desfasoara corida), etc. Iar tuturor le place tot ce tine de corida si tauri. Le plac sporturile, dar nu sa le practice ci sa le vada, la TV. Mai rar in direct, pe stadion. Sunt mari fani ai fotbalului si nu pierd nici o partida importanta iar duminica de obicei vad partida de seara la barul din cartier.
Va urma...

27 ianuarie 2011

38 de saptamani

17+2/38

Facut supa de pui. Exclenta. Cu fidea. Am dat gata oloiu' in 2 zile (mai mult eu).
Dat examene, ieri unul, azi doua. Azi bine cred, ieri...mai vedem. Sunt scrise.
Se vede burtica. Deja nu se mai poate nega. Nu ca am fi negat. :)
Peste o luna aflam sexul.
Maine mancare de naut si vine Luminita la masa.
Cam atat.
Mai revin.
Am treaba.

20 ianuarie 2011

38 de saptamani

Nu a iesit supa de chimen.
Nu e vorba ca nu a iesit buna, ci ca nu am facut-o. Pentru ca mai aveam din tocanita de naut si sfecla de ieri, si am facut un pic de salata de salata cu ton si ardei copti (prajiti mai bine zis), asa ca am mancat resturile de ieri, ca oricum imi era deja foame.
Supa de chimen pe diseara. Impreuna cu salata de vinete coapte cu ceapa.

Cantaresc 66,8 Kg. Burtica e mai rotunda, la fata nu m-am schimbat deloc.
Azi am fost la coafor aici in cartier si m-am tuns destul...inainte imi ajungea parul pana la mijlocul spatelui. Acum un pic mai jos de gat. Nu ma mai tund pana in iulie.

Nu am nici un fel de greturi, miros orice de la un kilometru, am pielea mai sensibila, toate astea se datoreaza cresterii volumului sanguin. Acum cateva saptamani a dureau groaznic picioarele, mai ales dreptul care se plange mereu primul cand e vorba de dilatatii vasculare (de cand cu leziunea la genunchi, de acum parca 1000 de ani, e mai slaba musculatura la piciorul drept).
Citesc o carte foarte interesanta si hazlie, despre o tipa care vorbeste despre prima ei sarcina (asteptata sau mai putin) cu nonsalanta, e cam ca si blog-ul meu, un fel de jurnal saptamana cu saptamana. Vorbeste despre miturile sarcinii, despre sfaturile nedorite si cum sa opresti mainile care se apropie amenintator de burtica cea rotunda, despre asteptari si temeri. E in spaniola, asa ca...

Picioarele oricum ma dureau si inainte un pic din cauza varicelor mostenite din mosi-stramosi, si acum cu atat mai mult cu cat nu mai fac sport, mai ales la ritmul de acum doua luni.

Dar nu va povestesc nimic despre viitorul tata...ce egoista sunt! Adevarul e ca nu prea am grija de el...abia am timp sa am grija de mine...

Bine, o sa ii dedic urmatoarele doua postari.
Acum, la lucru!

38 de saptamani

16/38 +2 zile

(o sa scriu saptamanile la fiecare inceput de postare doar ca sa nu uit in ce saptamana sunt...)

Azi o sa fac SUPA DE CHIMEN http://bucatarmaniac.blogspot.com/2010/11/supa-de-chimen.html ca asa mi s-a nazarit. Daca as avea telina, asa face o supa de telina rasa, dar nu am. Trebuie sa cumpar. La fel si un pui de casa (singurul fel de pui pe care il mananca Jose) si sa pregatesc o delicioasa de supa de pui cu galuste de gris.
Ma duc sa fac supa. Va informez de cum a iesit.

19 ianuarie 2011

38 de saptamani

16/38

Venim de la matron (barbatul-moasa, in caz ca ati uitat) si pe langa a solicita analizele de rigoare (al II-lea trimestru), a ma cantari (m-am ingrasat un kg de cand m-a vazut ultima oara, acum vreo 2 luni), a-mi lua tensiunea (ok) a incercat sa calculeze saptamanile dar cum nu iesea bine (long story) a decis sa ne faca o ecografie (ceea ce nu se face in mod normal in centrul de sanatate, dupa cate a zis). De data asta sonda a fost externa, deci pe burtica, care da, in sfarsit se poate zice ca se vede un pic.
Fatul se misca extrem de mult, isi ducea mana la gura, la fata, sarea, dadea din picioare, avea un pumn strans, celalalt deschis si parca facea cu mana. Saluta publicul.
Matronul a masurat circumferinta capului, (3 cm si ceva) lungimea femurului (1,8cm) si varsta de gestatie (16 saptamani). Aceasa ultima o calculeaza singur ecograful, dupa masuratori.
DEci acum s-a schimbat data aproximata a nasterii si se pare ca este: 15 iunie. SAu parca asa am inteles, ca m-au aiurit. Om vedea la urmatoarea ecografie, la Ginecologie in spital, pe 21 februarie. Poate se lamuresc.
Cam atat deocamdata ca am treaba.

Pupici

13 ianuarie 2011

38 de saptamani ***2011***


We got a winner!

Cred ca am gasit nume in caz ca e fetita!

**NEREA**

Etimologie: provine de la cuv. grec: Nereo (fiul lui Ponte si al Geei, probabil zeul valurilor marii).

Atata timp cat are ceva legatura cu marea si cu valurile ei, mie-mi place!

Urmeaza sa ii spun si lui Jose.

Oricum, se accepta pareri.

Cred ca e destul de universal, se pronunta la fel in spaniola si in romana. Nu stiu cat de bine ar suna in engleza, dar...poate nu pleaca prea departe.
Ramane de vazut daca e fata (Nerea Hernandez Pop) sau baiat (Luis Petre Hernandez Pop)...