31 decembrie 2010

38 de saptamani ***2011***

In primul rand: va doresc sa terminati cu bine 2010 si sa intrati cu bucurie in 2011, cu piciorul drept si fara sa priviti inapoi ci doar inainte, spre un An Nou fericit plin de realizari si prosperitate, un an ce se anunta cel putin interesant si care pentru multi dintre noi va fi unul minunat aducator de schimbari.

In al doilea rand: aveti grija cu excesele, atat la nivel alimentar cat la nivelul bauturilor cu alcool, si mai ales la drumuri cu masina.

Acum, vorbind de excese, poate nu sunt la persoana cea mai indicata sa dau sfaturi dar...tocmai! Ieri a venit in Caceres o prietena spaniola care e cu o bursa Erasmus in Germania si ne-am inteles sa mergem sa mancam impreuna. Am ales sa mancam in DIPA'S, barul unde am lucrat eu timp de un an, acum vreo 2 ani jumate. Acolo se mananca bine si ieftin. Sau asa era inainte. A ramas ieftin, dar avea putine sortimente de mancaruri fara carne. Ali (Alicia) mai nou e semi-vegetariana, a eliminat complet carnea din regim,iar eu voiam sa mananc usor, stiind ce ne asteapta zilele astea: tipicul ospat si imbuibare.
Ei, nu am avut noroc. Am cerut un platou de degustare de tostas, si din cele 8 tostas, 1 era de ansoa cu crema de branza si 2 de 4 feluri de branzeturi. In rest, carnat, jambon la grill, si nu mai stiu ce carne... APoi doua oua prajite pe un pat de cartofi inabusiti.
In Cáceres, din pacate, nu exista nici un restaurant vegetarian...nu ca in Lisboa (Lisabona) ca sunt mai multe si cel la care am fost Jose si cu mine era excelent, iar mancarea foarte variata si extrem de buna, in fiecare zi aveau alt meniu. Era un ALL U CAN EAT, costa 9 euros meniul si ieseam cu burtile pline.

Asa, sa revin la povestea mea. Pe langa mancarea no-vegetariana de ieri, aseara am mers la socri sa o vedem pe nepotica Iris si cu ocazia aia ne-am indopat de nu stiu cate feluri de pate-uri care mai de care, iar mama lui Jose tot ungea pe painici cu scuza ca "nu poate sa ramana conserva deschisa"... Asa ca dupa mancarea no-vegetariana numai bine, o gramada de pate!

Azi dimineata am baut un suc de piersici si nici sa nu aud de mancare...POR FAVOR!
Acum am mancat o mandarina si parca mi-a mai taiat greata. :D

La multi ani!

24 decembrie 2010

38 de saptamani




11 saptamani si 6 cm.
Se vede creierul, i l-am vazut perfect in ecografie, mainile si degetele, la fel si coastele. I s-a vazut si fatza, ochii.
Ziua aproximata a nasterii: 8 iulie 2011

By the way: E UN ALIEN!!!

21 decembrie 2010

38 de saptamani

Cateodata imi amintesc ca sunt insarcinata.
Sau mai bine zis, imi aminteste lumea cand ma intreaba cum ma mai simt, si eu mereu zic ca foarte bine. Am impresia ca se asteapta sa zic ca mi-e rau de nu mai pot, ca ma dor picioarele si alte simptome tipice sau atipice, dar eu DEOCAMDATA nu sufar de nici una din ele, spre "dezamagirea" altor mame care profita ca sa se planga de cat de grele au fost sarcinile lor. Si parca lumea nu te mai priveste in ochi, ci direct la burtica, sa vada daca a crescut si cat a crescut, fraza pe care o aud inca din primele zile e "deja se vede", asa ca aum nu stiu daca intr-adevar "deja se vede" de vreme ce in fiecare saptamana mi-au zis acelasi lucru. Eu raspund inconditional: "E de la mancare". Si asa si e. Dar nimeni nu ma crede.
Nu vreau sa ma ingras peste masura, vreau sa fiu ca gravidele din
documentare, carora li se observa doar burtica de gravide, bine definita, fara grasimi inestetice.
Sunt unele care nu se multumesc cu privitul si ma trezesc dintr-o data cu o mana rece pe sub bluza cautand "burtica"...
Nu sunt din acelea care se lasa pe mana tuturor, nu cred ca o sa-mi placa prea mult sa vina care mai de care sa atinga, sa simta cum se misca, etcetera....Eu cred ca pentru asta trebuie ori sa astepti o invitatie ori sa ceri voie, e totusi destul de personal, si daca sunt gravida nu inseamna ca sunt la dispozitia oricui.
Mai vedem...important e sa pastrez calma. :)

In alta ordine de idei, peste 2 zile e ajunul de Craciun. Vine seara lui Craciun...
CRACIUN FERICIT TUTUROR!

Maine ecografia nº2.

13 decembrie 2010

Azi e ziua mea!
Inca un an.
Deocamdata imi place sa implinesc ani :) mai vedem mai incolo.

10 decembrie 2010



E acolo.
La inceput s-a vazut perfect capul, burtica, mainile si picioarele, in poza asta nu se vede asa de bine, dar puteti distinge capul, o ureche, mainile si un picior.
Are 3 cm lungime si totul bine, intrauterin. Trebuie sa mergem din nou peste 2 saptamani deoarece suntem de 2 saptamani mai putin decat au zis initial, si testul PpapNicolau nu se poate realiza deocamdata. Asa ca pe 22 decembrie avem alta poza si atunci o sa ii masoare femurul, capul, o sa ne zica si cat cantareste...toate cele.

Enjoy it!
:)
We do.

09 decembrie 2010

38 de saptamani

Maine e ziua cea mare.
Prima ecografie, la ora 9:00 (10:00 ora RO).
Mergem amandoi, si ne zic daca totul e bine, daca mai e acolo, ca eu nu ma simt insarcinata deloc...mi-au trecut greturile acum vreo 2 saptamani, pieptul mi-a crescut si el si ma doare, dar nu asa ca la inceput...
Om trai si om vedea...que será, que será!
Am pregatit meniul de ziua mea, e o amestecatura de bucatarie romaneasca traditionala si moderna, si spaniola...in orice caz bufet suedez rece. De exemplu: fasii de pui date prin ou si prin susan (modern), oua umplute (traditional RO), pruebas de cerdo (spaniola: cubulete de carne de porc cu boia, usturoi si ulei masline...prajite).
O sa mai fie: toast cu somon afumat si altele cu ansoa, poate si rosii umplute cu branza proaspata, cartofi cu un mujdei ali-oli (tot spaniol), ciuperci cu smantana si usturoi.
Pe langa astea si altele cateva, traditionalele masline, chipsuri, fructe uscate si tort facut de mine (pandispan si mai vad eu cu ce il umplu).
Trebuie sa trec pe la magazinul de produse romanesti sa vad daca au zacusca si vreun carnat bun...
Mai revin maine, dupa eco.
Se accepta (si asteapta) comentarii).